Mirrors

Can you escape?
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De gekleurde gang

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jude

Jude

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 11-02-14

BerichtOnderwerp: De gekleurde gang   do feb 13, 2014 9:08 am

Het is een normale gang, niet eens één van de hoofdgangen, maar het is zeker wel een uitzondering op de regel. Zodat de gevangenis niet teveel geld hoeft te verspillen aan doeken of papier, hebben ze deze gang beschikbaar gesteld aan de gevangenen om hun gang ermee te gaan. Door de jaren heen zijn er vele lagen verf opgekomen en veranderen de schilderingen steeds weer, maar nooit is het echt vrolijk, want wie heeft hier nou nog mooie gedachten over?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Keira

Keira

Aantal berichten : 136
Registratiedatum : 09-02-14

BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   do feb 13, 2014 9:46 am

Keira had het nooit echt op kunst, ze was geen artistiek persoon en had nooit veel interesse gehad in kunst. Het was iets wat ze nooit echt had meegekregen met haar opvoeding en de artistieke vakken die ze op school had, had ze zo snel mogelijk laten vallen. Misschien had het aan die enge leraar gelegen, of was het gewoon desinteresse geweest van Keiras kant. Hoe dan ook, deze hal had ze nooit echt begrepen, maarja wat het was niet aan haar om er over te oordelen, het was enkel een onderdeel van haar ronde. Ditmaal was het haar beurt om deze omgeving in de gaten te houden. Iets waar ze weinig problemen mee had, gezien het feit dat hier weinig gebeurde en ze hierna aan haar avondeten mocht. Daar was ze na een lange dag wel aan toe, vanmorgen vroeg was ze begonnen met 5 kilometer hardlopen en daarna was ze de rest van de dag in touw geweest.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jude

Jude

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 11-02-14

BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   do feb 13, 2014 9:58 am

Met de verfbussen in zijn armen liep Jude voor de bewaker uit naar zijn bestemming. Het was niet dat hij een kunstliefhebber was, maar zelfs hij moest soms even vrije tijd hebben naast de routines en het bedenken van zijn plannen. Dit was dan één van de activiteiten waar je weinig denkwerk voor nodig had, en dat was precies wat zijn brein soms nodig had, een pauze. Zodra hij de hoek omdraaide, kwam de andere bewaker in zicht, maar Jude bleef stil en hield een constante pas aan. De bewaker achter hem zag de vrouw nu ook en riep meteen luid:' Ben je hier aan het surveilleren?' Het was simpel om te bedenken dat de bewaker een mogelijkheid had gevonden om dit saaie klusje van zich af te schuiven. Onder zijn capuchon vandaan bekeek Jude de vrouw voor een paar seconden. Ze zag er niet uit als één van de liefste, maarja dat waren er hier maar weinig.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Keira

Keira

Aantal berichten : 136
Registratiedatum : 09-02-14

BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   do feb 13, 2014 10:39 am

De stappen die achter haar klonken, had de aandacht van Keira al getrokken. Ze wist dat hier regelmatig mensen heen kwamen, maar het was haar taak om er zeker van te zijn dat er niks aan de hand was. Zoals negen van de tien keer was het loos alarm en kwam er enkel een artistiekeling aan die zijn kunstje op deze muur wilde gaan uitvoeren. De woorden van haar collega waren duidelijk en gezien het feit dat Keira de slechtste niet was knikte ze, "Ga je gang, ik blijf wel hier." Het was niet heel interessant om rondjes te lopen en hier wachten tot het speelkwartiertje voorbij was, maakte ook weinig uit.
De voormalige bewaker van de gevangene knikte met een glimlachje en liet de blonde jongen over aan Keira. Nog steeds kende ze enkel een paar nummers van de gevangenen, namen die erbij hoorden waren haar nog minder bekend. Het was ook niet dat de vrouw veel moeite deed om ze uit haar hoofd te kennen. Keira draaide zich naar de jongen, "Nou ga je gang."
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jude

Jude

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 11-02-14

BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   vr feb 14, 2014 2:49 am

Jude keek vanonder zijn capuchon op naar de vrouw en liet een verlegen glimlachje zien. Hij wist nog niet veel over de bewakers, maar wel genoeg om te weten dat ze niet van een grote mond hielden. zo voorzichtig mogelijk zette hij de spullen neer voor een stuk muur waar nu een schildering op te zien was die veel van een kindertekeningen weg had. Misschien had Jude niet zo veel interesse in kunst, maar hij kon toch wel beter dan dat. Terwijl hij een zware pot zwarte verf en een brede kwast oppakte, keek hij even om naar de vrouw, zich afvragend waarom iemand hier ooit vrijwillig zou werken. Hij dacht nooit echt aan anderen, behalve als die in zijn plannen betrokken waren, maar dit was een vraag die al meerdere malen door zijn gedachten getrokken was. Voor nu besloot hij echter zijn gedachten even stil te zetten, hij had al bedacht wat hij zou maken en daarbij was niet veel denkwerk nodig. Met de zwarte verf ging hij aan de gang, grote strepen makend over de andere schildering heen. 'Welke datum is het vandaag eigenlijk?' Vroeg hij op zijn gemak terwijl De muur steeds donkerder kleurde. Niet altijd was zijn praten verbonden aan zijn plannen, want ja, zelfs Jude voelde zich wat eenzaam soms.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Keira

Keira

Aantal berichten : 136
Registratiedatum : 09-02-14

BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   vr feb 14, 2014 3:08 am

Keira knikte naar de jongen die een zweem van een glimlach liet zien, ze had weinig op met vriendelijke koetjes en kalfjes, maar Keira moest eerlijk zijn. Het was beter dan iemand die alleen maar liep te zeiken. Haar blik volgde de bewegingen die de jongen maakte. Hij leek een oud werk over te schilderen door er met grote halen zwarte verf overheen te brengen. Een ander had het misschien zonde gevonden van het oude werk, maar er waren weinig mensen die hier veel aandacht hadden voor oud werk en dit was meer bezigheidstherapie dan hoogwaardige kunst. Ondertussen had Keira een plekje tegen de andere kant van de muur gevonden en leunde daar met haar schouders tegenaan. "Welke datum?" Herhaalde Keira de vraag van de blonde gevangene. Keira stroopte de mouw van haar uniform wat op, waardoor een sporthorloge zichtbaar werd. "De veertiende." deelde ze hem mee. Het was weer eens zover, valentijnsdag was aangebroken. Dit was wel de meest onromantische plek om deze dag door te brengen. Niet dat Keira iemand had om roze snoephartjes mee te eten, ze huiverde alleen al bij het idee.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jude

Jude

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 11-02-14

BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   vr feb 14, 2014 10:48 am

Hoewel Jude zo hoog mogelijk was begonnen, reikte hij alsnog niet ver boven de 2 meter, één van de vele nadelen van zijn kleine lengte. Niet dat hij er veel verandering aan kon brengen, maar hij zou willlen van wel. Met lange streken maakte hij de contouren van de boog en schilderde alvast een stuk in het midden zwart om later nog te bewerken. 'De veertiende?' Even verscheen er een glimlach op zijn gezicht. De laatste 14e februari die hij had meegemaakt in de echte wereld, was toen zijn broertje een liefdesverklaring in een klein briefje had gekregen. Het was toen nog zo vanzelfsprekend om er grapjes over te maken en hem uit te lachen, maar nu had hij er alles voor over om hem weer eens te zien, niet perse hem alleen, maar vooral de wereld buiten de muren. Terwijl hij rustig doorschilderde, liet hij de woorden weer zorgeloos uit zijn mond rollen, misschien dit keer meer gewaagd. 'En een vrouw als jij heeft niks te doen op een dag als deze?' Voorzichtig keek hij weer even om en trok een wenkbrauw op, haar met geamuseerde ogen bekijkend.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Keira

Keira

Aantal berichten : 136
Registratiedatum : 09-02-14

BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   vr feb 14, 2014 10:29 pm

Keira keek toe naar wat de jongen aan het schilderen was, hij leek bijna een krukje nodig te hebben om bij de hoogste punten te komen. Wat hij nou aan het maken was, kon ze er nog niet direct in zien. De veertiende was vroeger wel grappig geweest, briefjes in willekeurige kluisjes verstoppen en samen met vriendinnen toch stiekem hopen dat er iets in hun brievenbus of kluisje zou verschijnen. Meestal was dat valse hoop geweest en achteraf was het eigenlijk ook alleen maar belachelijk geweest. Later had ze wel eens een vriend gehad rond deze dag, maar dat was ondertussen ook al een jaar of 5 geleden, die relatie was langzaam dood gebloed en sindsdien was er weinig nieuws bij gekomen. Relaties in het leger waren verboden en op zo'n afgelegen plek had Keira er niet eens de behoefte aan. De volgende woorden die de gevangene sprak zorgde ervoor dat haar wenkbrauwen samentrokken in een frons. Dit soort brutaliteit was niet opmerkelijk, maar dat betekende niet dat het direct aanvaardbaar was. "Genoeg te doen, jou in de gaten houden, hardlopen en nog een avonddienst." deelde de dame op haar beurt mee.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De gekleurde gang   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De gekleurde gang
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Mirrors :: Het RPG :: Gezamelijke ruimtes-
Ga naar: