Mirrors

Can you escape?
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Misdadiger: Mykholas Gavriil Dyevas

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Mykholas

avatar

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 12-02-14

BerichtOnderwerp: Misdadiger: Mykholas Gavriil Dyevas   do feb 13, 2014 10:50 am

Muh, sommige dingen spreken elkaar volgens mij een beetje tegen xD, maar ja, Mykha is ook wel een van mijn meest bijzondere ("ehem"  Neutral ) persoontjes.

Ik lees het nog even door voor kromme zinnen, maar de info is denk ik wel compleet.

De Basis

Naam: Mykholas (Hij die als God is) Gavriil (Gabriël) Dyevas
Roepnaam en/of Bijnaam: Mykha, de meeste gevangenen geven hem ook een hele lading aan bijnamen, die enorm variëren
Leeftijd: Hij is bijna 19, jarig op 26 februari
Geslacht: Mannelijk
Geloof en of Tradities:
Mykha gelooft in zichzelf, in God en het Kwaad. Hij heeft min of meer een nieuwe religie gevormd, nadat hij besloten had dat de manier waarop de mensen volgens de Bijbel van zonden verlost zouden zijn, niet klopte. Hij bedacht dat iemands ziel altijd de Hemel zou bereiken als hij door een misdaad is omgekomen. De ziel van de dader zal dan alle smet van de ander op zich nemen en het slachtoffer zal verlost zijn, omdat hij door zwaardere zonden van een ander is gestorven. Daarnaast maakt de dood iedereen gelijk, wat een van de grootste verlangen van de mensheid is. Mykha besloot dat hij de zware taak van de Verlosser op zich zou nemen. Hij ziet zijn daden niet als slecht, maar ook niet echt als goed. Hij weet dat hij zonden begaat, maar hij weet ook dat het voor het goede is.
Hij bidt zo goed als elke dag. Daarnaast mediteert hij en doet hij tai chi.
Mirror/Bewaker/Misdadiger: Misdadiger

Innerlijk

Karakter
(de goede en slechte dingen staan een beetje door elkaar, maar zo is Mykha nu eenmaal... Ik val volgens mij ook een beetje vaak in de herhaling)
Goed:
Ten eerste is Mykha enorm slim. Naast feitelijke kennis en vaardigheden is hij ook nog eens in staat om diepgaande, min of meer filosofische gesprekken met anderen te voeren. Hij gaat graag de discussie aan en voert daarbij logische (voor hem dan) argumenten op. Hij kan snel denken, is berekenend en kan situaties en mensen goed inschatten. Hij is rustig en kalm, altijd. Hij gedraagt zich nooit impulsief of ondoordacht, zelfs in de meest lastige of plotselinge situaties. Hij zal nooit in woede schreeuwen of onnodig zijn stem verheffen, alleen als hij een punt wil maken. Hij is altijd bereid om met iemand te praten of iemand te helpen.
Hoewel Mykha's handelingen voor hem het ultieme goed lijken, heeft hij slechts een paar van de karaktereigenschappen die bij een Verlosser passen. Hij lijkt niet in staat boos te worden. Lijkt. Zijn woede is koel, doordacht. Als hij iemand haat blijft hij diegene toelachen, wachtend op een tijd van wraak. Toch is hij geen persoon die lang wrok koestert, hij is in staat iedereen te vergeven. Hij weet dat mensen niet in staat zijn het goede te doen. De meeste mensen behandelt hij gelijk. Hij heeft nooit blijk gegeven van enige vorm van discriminatie. Dat gelijk behandelen is in zijn geval niet altijd op de goede manier, maar het is gelijk. Vreemden behandelt hij met respect en vriendschap, mensen die hij beter kent geeft hij een mix van ultieme vriendelijkheid en het tegenovergestelde daarvan. Hij doet over het algemeen wel aardig, maar heeft af en toe een drang om de meest verschrikkelijke dingen te zeggen. Die dingen brengt hij dan altijd wel als iets goeds, hij is in staat om alle onderwerpen luchtig te bespreken. Hij spreekt altijd vriendelijk, nooit direct kwaad, dat kan hij verhullen.

Slecht:
Hij heeft bijna een god-complex, hij ziet zichzelf nog net niet onsterfelijk, maar hij denkt wel dat de enige die hem kan doden hijzelf is. Hij voelt zich de uitverkorene, een onbegrepen zondaar die zich voor het hele menselijk ras wil opofferen. Hij heeft vrij duidelijke egoïstische en narcistische trekjes, zijn gezichtsuitdrukking is dan ook altijd een zelfverzekerde en vooral ontspannen blik. Zijn manier om koel te blijven kan ook wel als slechte eigenschap worden gezien, hij heeft namelijk nooit echt een manier van medelijden. Hij zegt de vreselijkste dingen alsof ze de normaalste zaak van de wereld zijn. Hij kan enorm sluw en manipulatief zijn, hij blijft altijd vriendelijk glimlachen en laat zijn intenties verborgen. Hij kent wel medelijden, maar door zijn ideeën lijkt het alsof hij wreed is. Zijn allerslechtste eigenschap is misschien wel om altijd een vriendelijke jongen te lijken. Hij is in staat te doden zonder al te veel last van zijn geweten te krijgen, hij denkt dat het voor een goede zaak is.
De manier waarop hij gesprekken voert kan andere mensen tot wanhoop drijven, doordat hij over alles zo luchtig kan spreken, hebben veel mensen soms niet eens door waar hij het eigenlijk over heeft. Hij doet nooit veel moeite om zijn daden te ontkennen, al zegt hij het in eerste instantie liever niet, omdat hij doorheeft dat het alle mensen gelijk van hem wegdrijft. Hij kan lachen om de verschrikkelijkste dingen, omdat hij weet dat hij tot veel vreselijker dingen in staat kan zijn. Hij lacht meestal ook als hij een ander woedend heeft gekregen. Hij lacht eigenlijk om heel veel dingen, hij heeft een zekere vorm van humor waar veel anderen het wel mee kunnen vinden, totdat ze bedenken wie hij is.

Relaties: Hij is niet op zoek naar een relatie, als hij ooit zou flirten zou het zijn om iemand lastig te vallen. Hij wil nooit een echte hechte relatie met iemand hebben, hij denkt dan ook niet dat hij dat zou kunnen. Mykha is bang dat hij, als hij van iemand zal houden, diegene met zich mee zal sleuren in zijn missie. Hij wil dat andere mensen niet aandoen, misschien uit egoïsme, want hij wil de enige “uitverkorene” blijven, maar misschien ook wel uit een zeker mededogen.
Zwakke punten: Lichamelijk is hij niet sterk, maar dat deert hem niet. Hij is vaak genoeg door iemand geslagen, nadat hij met hen een van zijn gesprekken heeft gevoerd, maar hij heeft zelf niet één keer nagedacht over terugslaan. Er zijn wel een paar dingen die hem echt kunnen deren, al laat hij dat vrijwel nooit merken. Hij is lichtelijk claustrofobisch en hij verdraagt het amper om machteloos te zijn, al merkt niemand in de gevangenis dat. Zijn nervositeit is slechts te zien doordat hij lichte trekjes toont. Hij kan zijn handen nooit stil houden, zit altijd aan zijn handboeien als hij ze om heeft, of hij wrijft met de vlakke kant van zijn nagels over zijn tanden, maar hij bijt nooit op zijn nagels omdat hij dat raar vindt. Hij “knaagt” vaak op zijn onderlip, terwijl hij een vriendelijk lachje laat zien. In zijn cel loopt hij altijd rond en probeert hij altijd te praten met iedereen die in zijn buurt komt.
Waarschijnlijk zijn er wel manieren om zijn koele pantser te breken. Hij heeft nooit enige blijk van spijt getoond als hij het heeft over de mensen die hij gedood heeft, maar er zal waarschijnlijk wel een manier zijn om hem daar mee lastig te vallen. Er is maar een ding waarover hij echt spijt heeft, al zal hij dat nooit toegeven, dat is alles wat hij heeft gedaan nadat hij voor de eerste keer zijn missie probeerde te volbrengen en dat grandioos mislukte, omdat hij er gewoon niet toe instaat was. Hij is daarna een paar weken lang volledig in paniek geweest. Hij betreurt die dagen, de dagen dat hij niet wist wat hij moest doen. Dit laat echter wel zien dat hij ooit gebroken kon worden en er dus een kans is dat dat weer kan gebeuren.
Talenten: Zijn twee grootste talenten zijn intelligentie en sluwheid. Hij is enorm intelligent, heeft ook een zekere nieuwsgierigheid en gaat dus meestal tot het uiterste om achter iets te komen. Zijn tijd verdrijft hij meestal met mediteren of lezen, maar hij krijgt vrijwel nooit de toestemming om heel lang iets te doen, omdat men denkt dat hij waarschijnlijk iets zal bouwen waarmee hij kan ontsnappen of de gevangenis mee kan opblazen (of beide). Grote kans dat hij daar ook toe instaat is, maar het enige wat hij ermee doet is grappen maken over het feit dat hij nooit iets mag en dat de bewakers nog net niet bang zijn dat hij moordwapens van zijn beddengoed zal maken.

Afkomst

Geboorteplaats: Ergens in de omgeving van Seattle (dat ligt in Washington toch) 'Merica.
Familie:
Zijn vader komt uit wat nu Litouwen is, vandaar zijn “exotische” naam, die is echter al snel verhuisd naar Amerika voor zijn grote liefde, Camillia Andrews, trouwde met haar, belandde in Seattle en kregen één zoon. Ze noemden hem Mykholas.

Status: Zolang mensen niet weten wie hij is, zien ze hem als een aardige, misschien wat egoïstische jongeman. Hij praat vriendelijk, is grappig, intelligent en rustig. Vaak krijgen ze uiteindelijk wel iets door, zien ze zijn ware aard, krijgen door wie hij is. Die mensen zien hem alleen als monster, zijn vaak ook wel bang voor hem, voelen niets dan afschuw als ze zijn glimlach zien. Toch krijgt hij hen met zijn manier van praten vaak wel zover dat ze of toegeven of boos weglopen of hem in zijn gezicht willen slaan. Hij kan wel vrienden maken, maar de meeste mensen vinden hem te verschrikkelijk om mee om te gaan en kunnen hem niet te lang uitstaan. Volgens hem is het een voordeel dat hij wel altijd plek heeft om in de kantine te zitten, want de meeste mensen staan wel voor hem op.
Zijn beveiliging is voor het grootste gedeelte hetzelfde als voor de anderen, al wordt hij wel vaker gecontroleerd dan anderen. Er is een zekere angst dat hij een manier vindt om langs de gewone controles van de beveiliging te glippen en een manier te vinden om... iets te doen. Hij loopt dan ook vaker geboeid dan anderen en krijgt vrijwel nooit toestemming om spullen in zijn cel te hebben, misschien af en toe een boek.

Uiterlijk

Lengte: 1.86 m
Bouw van het lichaam: Hij is slank, maar niet echt mager. Niet echt heel erg gespierd, meer pezig. Hij is dan ook niet sterk of snel, maar heeft wel een goed uithoudingsvermogen. Hij is niet echt van het sporten of vechten, de enige beweging die hij krijgt is yoga of tai chi chuan, hij is dus wel flexibel. Hij heeft daarnaast best wel een bleke huid.
Beschrijving haar: Zijn haar is vrij lang ongeveer schouderlengte, al wordt het om de zoveel tijd door iemand geknipt, dan is het iets korter. Het is donkerblond, vrij dun en heeft niet echt een vaste manier waarop het gedragen wordt, meestal een beetje warrig.
Beschrijving Ogen: Zijn ogen zijn blauw, niet licht, meer grijsachtig en donker. Ze hebben altijd een bepaalde ontspannen, maar zelfverzekerde blik.
Gezicht: Zijn gezicht is een beetje androgyn, met een vrij normale, rechte neus, een gladde huid. Volgens de meeste mensen is zijn gezicht best knap. Hij siert het met een betoverende, maar ook weer zelfverzekerde, glimlach. Zijn gezicht lijkt iets jonger dan hij eigenlijk is.
Kledingstijl: Hij draagt altijd kleding wat te groot is, in de zin van: te lange mouwen en broekspijpen. Meestal houdt hij zijn handen in de mouwen verborgen en houdt hij de rand vast, dit is een van zijn trekjes. Daarnaast draagt hij binnen nooit schoenen, maar loopt hij op blote voeten, ook weer met te lange broekspijpen, die daardoor aan de onderkant versleten zijn.
Opvallend aan Uiterlijk: Ten eerste zijn blik, daarnaast valt het de meeste mensen op dat de ruggen en palmen van zijn hand littekens hebben, die hij de enige keer dat hij van streek is geraakt bij zichzelf heeft toegebracht. Ze lijken een beetje op stigmata, maar hij verbergt ze meestal in zijn mouwen. Zijn handen zijn daarnaast slank en behendig, hij kan er van alles mee maken.


Extra

Verleden: Mykha is altijd een vrij rustige jongen geweest, vrij normaal, goed op school, verstandig. Totdat hij op een dag een ingeving kreeg, hij was toen rond de 15 jaar. Hij besloot dat de manier waarop mensen volgens de Bijbel verlost zijn niet klopte en bedacht een betere manier. Hij heeft zijn theorieën nooit opgeschreven, slechts later bij verhoren verteld. Het kwam er in het algemeen op neer dat de Verlosser een mens moest zijn die alle zonden op zich nam en de zielen van anderen zo verloste van hun straf. Hij streefde naar een utopie, maar wist niet precies hoe hij deze moest bereiken. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat de moord iemand onschuldig maakt en de dood iedereen gelijk, niemand kan een vermoord persoon haten. De enige die zondig is is de moordenaar. Hij bedacht dat de moordenaar in zo'n geval een verlosser is. Het probleem was dat de mensheid zijn theorie waarschijnlijk niet zou gaan geloven en het nooit zouden goedkeuren, ze waren niet in staat te zien wat hij wel kon zien. De enige die de mensen van hun zondig leven kon redden was hij, misschien wel door God gekozen dit idee te krijgen en het uit te voeren. Zijn taak was nu om zoveel mogelijk mensen te verlossen, hij wist alleen nog niet hoe.
Mykha's eerste poging was nauwelijks een poging te noemen, het was vooral verwarrend, de tweede leek er al meer op. Hij was op zijn manipulatieve manier aan een vuurwapen gekomen en overviel een jonge vrouw, die over straat liep. Hij had zijn gezicht verborgen, dus hij is nooit herkent, en hij wilde haar “verlossen”, maar hij kon het niet. Daarna volgden een paar dagen van waanzin. Hij bracht dagen in zijn donkere kamer door zonder te eten, biddend en bijna schreeuwend. Hij heeft gescholden dat het niet eerlijk was om iemand uit te kiezen die niet in staat was om zulke dingen te doen: hij was slechts een kind. Hij wilde geen zondaar zijn. Zijn leven was altijd goed geweest, hij heeft nooit fouten gemaakt. Waarom kon iemand die toch al verdoemd was het niet doen? Hij heeft uren achtereen gemediteerd om antwoorden te krijgen. Zijn gezondheid verslechterde, hij kwam al dagen niet naar school en had last van woedeuitbarstingen. Zijn ouders waren wanhopig, maar durfden nooit echt toe te geven wat er mis was met hun zoon. Meer dagen van gemurmelde gebeden, scheldpartijen en waanzin volgden. Hij heeft uiteindelijk stigmata in zijn handen gekerfd om iets te voelen van wat die zogenaamde verlosser had gevoeld. Dit zorgde voor een omslag, hij zag in dat al het gejammer niet werkte en dat hij door moest gaan. Vanaf dat moment werd zijn karakter rustig. Hij verontschuldigde zich tegen zijn ouders, zijn school en alle anderen die hij kende. Hij vertelde dat hij een crisis had doorgemaakt, maar dat hij zich nu beter dan ooit voelde. Hij was door het diepste dal gegaan, maar nu stond hij op de bergtop. Hij richtte zich op zijn schoolwerk, haalde betere cijfers dan hij ooit had gedaan. Hij werd een zeer geliefd persoon: behulpzaam, grappig, altijd in voor een goed gesprek.
Ondertussen zette hij zijn missie voort, jarenlang was hij bezig met voorbereidingen. Zijn vader dacht dat hij enkel aan het knutselen was. Hij had na zijn slechte ervaring met vuurwapens besloten het anders aan te pakken, met pistolen kon je toch maar één voor één doden en daar had hij geen tijd voor. Hij ontwikkelde een interesse voor chemische stoffen, zowel gifstoffen als explosieven. Hij was dagen bezig met het bestuderen van de bouwplannen van zijn school, het community center en andere openbare gebouwen waar veel mensen kwamen, naar eigen zeggen omdat hij overwoog om architect te worden.
Om een lang verhaal kort te maken, zijn derde poging slaagde. Er was geen enkele fout in zijn plannen te bekennen, hij heeft die dag drie gebouwen verwoest. Geen overlevenden.
Al snel werd hij ontdekt, zijn huis was omsingeld. Hij verzette zich niet, maar liet zich oppakken. Bij verhoren heeft hij geprobeerd alles uit te leggen, maar zoals hij al vermoedde begreep niemand hem. Er werd voor de doodstraf gepleit. Iemand van de regering opperde dat het niet verantwoord was om een zeventienjarige jongen te doden, daarom werd hij in Willow Creek opgesloten. Aangezien vrijwel niemand weet dat die gevangenis bestaat, ontstond al snel het gerucht dat de regering hem toch de doodstraf had gegeven.
Extra: Laten we er maar even bij zeggen dat de regering niet denkt dat reguliere beveiliging voor hem voldoet. Hij wordt gezien als een enorme dreiging voor de veiligheid, waar hij ook maar is.


Plaatjes!:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eris

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 31-01-14
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: Misdadiger: Mykholas Gavriil Dyevas   do feb 13, 2014 10:55 am

Want ja ik had toch niets te doen hè?  Shocked  Zoveel tekst maar zo goed. Helemaal goedgekeurd en hij is heel knap, ik ben trots op je Very Happy Embarassed 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Misdadiger: Mykholas Gavriil Dyevas
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Mirrors :: Personages :: Jouw personage-
Ga naar: