Mirrors

Can you escape?
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Cosette's cel

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Cosette

Cosette

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 11-02-14

BerichtOnderwerp: Cosette's cel   vr feb 14, 2014 11:09 am

Cosette's cel is er een uit duizenden. Het is een normaal beveiligde cel dat een tafel, een bed, een stoel, een wasbak en een klein toilet bevat. De muren zijn van gewapend beton gemaakt. Ze leest veel en heeft dus vaak een stapel boeken op tafel liggen.
Er is één ding dat opvalt aan haar cel. Van veraf lijken de muren effen grijs te zijn, maar wanneer je dichterbij het oppervlak komt, zie je dat ongeveer een derde van de muur bedekt is met tekeningen, van Cosette's hand.


(Cosette werkt aan haar tekening)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aiden

Aiden

Aantal berichten : 42
Registratiedatum : 08-02-14

BerichtOnderwerp: Re: Cosette's cel   za feb 15, 2014 7:49 am

Aiden wist dat hij eigenlijk niet in het cellenblok mocht rondhangen dat altijd leeg was geweest, zeker niet omdat de mirrors hier nu hun intrek hadden genomen, maar toch kon hij het niet laten om hier even langs te komen. Hij had hier vroeger zo vaak op zijn eentje rondgeslenterd. De meeste cellen zagen er nog exact hetzelfde uit met een bed, tafel, wasbak en klein spiegeltje. Net zoals zijn cel eruitzag. Zijn blik ging langs de tralies van de cellen en vrijwel meteen werd zijn aandacht getrokken door een bijna feloranje kleur, dat nogal sterk afstak tegen het grijs van de cellen en de gangen. Er zat een persoon met rode haren te werken aan een tafeltje. Ze maakte bijna geen geluid en als haar haren niet zo opvallend waren geweest had hij haar waarschijnlijk niet eens opgemerkt. Ergens had hij zich er niet op voorbereid om een mirror te ontmoeten, hij had ze tot nu toe kunnen ontwijken. Hij vertrouwde ze voor geen haar, met die stemmingswisselingen dat kwam zodra ze in spiegels keken. Het was zo onnatuurlijk dat hij er bijna rillingen van kreeg. Zijn blik ging langs haar muur, dat vol hing met tekeningen en hij bleef enkele seconden staan om ze kort te bekijken. Wie deze mirror ook was, ze had talent. Hij keek een beetje om zich heen, niet wetend wat hij moest doen. Voorzichtig zette hij aarzelend een stap achteruit voor hij kuchte om zijn aanwezigheid kenbaar te maken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cosette

Cosette

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 11-02-14

BerichtOnderwerp: Re: Cosette's cel   za feb 15, 2014 9:52 am

De rust die het verlaten cellencomplex met zich meebracht, de stilte die zo onnatuurlijk aanvoelde, stelde haar op een vreemde manier gerust. Het was voor een gevangenis behoorlijk vreemd, de stilte. Altijd waren er wel geluiden te horen, waren het niet de voetstappen van de gevangenen zelf, dan wel de geluiden die de gevangenis zelf veroorzaakte. Gepiep, gekraak, ze was er inmiddels wel aan gewend.
Met een oog half dicht keek ze naar het witgele blad papier voor haar. De houtskool die ze tot haar beschikking had, maakte diepzwarte vlekken op haar handen, de tafel en haar uniform. Ze kon gewoon niet werken zonder vies te worden. Het eerst blanke vel voor haar veranderde langzaam in een beeld dat ze schiep met het potlood. Een oog, een tweede oog. Dikke zwarte tranen rolden zonder beweging over het papier, afkomstig van het verdriet van het onbekende meisje dat haar treurig aanstaarde vanaf het papier. Cosette zuchtte, tot een geluid haar zintuigen op scherp zette.
Een voetstap, een kuch.
Ze draaide zich onmiddellijk om, de fantasiewereld waarin ze zich had verheven abrupt afsluitend. Een jongen, vrij jong ogend, stond aan de andere kant van de ijzeren spijlen van haar cel naar haar te kijken. Hij was een gevangene, want het uniform ontging haar kunstenaarsoog niet. Was hij een misdadiger of een Mirror? Ze had hem nog niet gezien aan deze kant van het cellencomplex, dus waarschijnlijk was het een misdadiger. Ze kon het niet helpen, maar een onaangenaam gevoel bekroop haar.
'Oh, hallo,' haastte ze zich te zeggen. 'Ik had je niet horen aankomen.' Een glimlach verscheen op haar gezicht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aiden

Aiden

Aantal berichten : 42
Registratiedatum : 08-02-14

BerichtOnderwerp: Re: Cosette's cel   za feb 15, 2014 10:18 am

Ze leek zich een beetje geschrokken om te draaien en toen ze de link legde met zijn outfit zag Aiden dat ze zich een beetje zenuwachtiger opstelde. Hij begreep ook wel dat hij net zo beangstigend moest overkomen bij haar dan zij bij hem deed, tenslotte was hij nog altijd een misdadiger en hij was niet onschuldig zoals velen die hier zaten beweerden. Als mensen op die manier keken naar hem voelde hij het litteken over zijn sleutelbeen tintelen, omdat hij wist dat dat ook een van de dingen was dat mensen af schrok. Uiteindelijk wierp ze hem een glimlach toe en zei zachtjes dat ze hem niet had horen aankomen. 'Sorry,' verontschuldigde hij zich ervoor. 'Ik had niet verwacht hier iemand tegen te komen,' gaf hij eerlijk toe, ook al wist hij dat hier nu mirrors verbleven, hij had verwacht dat ze allemaal afwezig zouden zijn. Hij aarzelde, maar zette uiteindelijk toch een paar stappen dichter naar haar toe zodat hij kon zien wat ze aan het tekenen was. Het was belachelijk dat hij bang was van een mirror, hij die nooit ergens bang voor was geweest. Hij moest het maar uit zijn hoofd zetten, uiteindelijk waren het toch maar gewoon mensen. 'Ben jij dat?' vroeg hij beleefd terwijl hij een blik wierp op de tekening die op haar tafel lag. Twee triestige, vrouwelijke ogen keken hem aan van op de tekening. Het was mooi ja, maar hij had niet veel kennis over kunst en tekenen om te weten of anderen dat ook zouden vinden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cosette

Cosette

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 11-02-14

BerichtOnderwerp: Re: Cosette's cel   za feb 15, 2014 10:58 am

Het ietwat afstandelijke gevoel was wederzijds, merkte ze, al gaf het gelukkig geen extra spanning omdat de jongen er nonchalant overheen praatte.
'Tja,' antwoordde ze simpelweg. 'Ik zit liever hier dan in de ruimte waar ik ook therapie hebt. Het is daar nogal... onpersoonlijk, als je snapt wat ik bedoel.' De therapieruimte werd voor zowel psychiatrische gesprekken als recreatie gebruikt. Cosette was er een keer geweest, maar had er zich meteen beklemmend gevoeld. Nee, ze zat liever hier, waar het rustig was en ze alle tijd voor zichzelf had. 'Nou ja, de Mirrors zijn er ook pas net, het is logisch hoor,' gaf ze toe.
Ze keek even naar hem, het litteken op zijn sleutelbeen stak fel af tegen zijn vrij blanke huid.
'Eerlijk gezegd weet ik het niet,' zei ze, 'Ik teken wat er in me opkomt.' Ze voelde zich enigszins schuldig tegenover hem, omdat ze hem een kijkje in haar emotiewereld gegeven had, terwijl ze hem eigenlijk nog maar amper.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aiden

Aiden

Aantal berichten : 42
Registratiedatum : 08-02-14

BerichtOnderwerp: Re: Cosette's cel   zo feb 16, 2014 6:31 am

Het was een geruststelling dat ze rustig leek te antwoorden op de dingen die hij zei en hem niet aanviel of zo. Niet dat hij daar bang voor was, maar die mirrors waren nu niet bepaald normaal. Gelukkig konden ze zijn gedachten niet lezen, dat zou hem alleen maar zenuwachtiger maken. 'Ja, ik snap wat je bedoelt,' bevestigde hij haar. 'Niet dat er veel plekken nogal persoonlijk zijn,' antwoordde hij. 'Maar ik vind dat jij het redelijk persoonlijk hebt gekregen,' praatte hij verder en knikte naar haar tekeningen. Hoe kon je een ongemakkelijke situatie beter wegwerken dan te praten? Hij glimlachte toen ze zei dat de mirrors er nog maar net waren waardoor het normaal was dat hij hen nog niet verwacht had. 'Hoe vinden jullie het hier eigenlijk tot nu toe?' vroeg hij zacht. Het moest waarschijnlijk een hele aanpassing zijn om tussen de gevangenen te komen zitten in deze slechte gevangenis, het leek bijna een straf als je erover nadacht. 'Oh,' antwoordde hij toen ze zei dat ze tekende wat er in haar opkwam. 'Dan moet je speciale gedachten hebben,' zei hij met een glimlach. Het was als compliment bedoeld en hopelijk vatte ze dat ook zo op.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Cosette's cel   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Cosette's cel
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Mirrors :: Het RPG :: De cellen-
Ga naar: